Laddar in

LajvVerkstaden


Pedagogik på ett lekfullt och lustfyllt vis

LajvVerkstaden är en ekonomisk förening utan vinstdrivande intresse med bas i Västerås, men med projekt som sträcker sig utanför landets gränser. Vi arbetar med lajv som pedagogisk metod och kulturform. Detta innebär att vi gör upplevelsebaserade projekt där deltagandet står i fokus. Vi gör bland annat lajv för skolan anpassade för läroplanens mål i olika ämnen, vi gör lajv om demokrati och lika rätt och lättsamma lajv som fokuserar på att ha roligt tillsammans.

Vi möter tusentals barn och ungdomar varje år och ändå är varje lajvupplevelse unik. Lajv är ett gemensamt berättande där alla har makt att forma och styra berättelsen. Deltagarna får ta kontroll över sin upplevelse och får inte sällan rädda världen. Aktiviteter som innebär att individen själv är aktiv fostrar människor som tar ansvar för sig själva och för andra. Vi vill hjälpa människor öva sin egen fantasi och kreativitet och erbjuder ett utrymme för att våga utmana sig själv och växa.

Vi vill vara med och skapa en modigare värld där människa, skola och företag aktivt bidrar till ett jämlikt, mångfaldigt och hållbart samhälle. Vi gör det genom vår metod som effektivt bidrar till att deltagarna växer som människor och utvecklar egen initiativkraft, självtillit och samarbetsförmåga.

Vårt mål när vi pratar om lajv som kulturform är att lajv ska vara tillgängligt för alla som vill. Det är ett mål vi jobbar mot genom att ordna korta lajv som är gratis för deltagarna och där vi erbjuder dräkt och rekvisita. I 10 år har vi ordnat lajv som gratis lovaktivitet på beställning av olika kommuner. Det möjliggör för fler barn och ungdomar att få en storslagen upplevelse på lovet.

Interaktionskontoret

Kommunikationsstrategier på fantasieggande och lustfyllda sätt

 

Vi är även kopplade till Interaktionskontoret där vi har som expertfält att designa och forma interaktion mellan människor så att den blir maximalt konstruktiv, respektfull och effektiv. Vi ser det som att vi slår två flugor i en smäll: De saker som gör oss mer effektiva som grupper får oss även att som individer må bra, känna oss sedda och växa i självkänsla. Våra utbildningar hjälper dig att göra arbetsplatsen mer effektiv genom att jobba med den mänskliga faktorn i stället för mot den.  

 

”The trainers from Interaktionskontoret provided us with a dynamic and interactive role-play based on effective communication. I learned more about my communication style while appreciating the perception of others according to how they communicate. The role-play was fun and challenging. ” – Robin Conley, MTG Academy  

Läs mer

Vad kan vi hjälpa dig med?

LajvVerkstaden har jobbat inom många områden, allt ifrån skola och bibliotek till företag och universitet. Vi har även jobbat inom alla åldrar med olika projekt för alla möjliga målgrupper. Utöver de färdiga paket som vi erbjuder inom olika ämnen och områden så tar vi gärna emot förslag och tankar på vad vi kan göra för er. Levande rollspel är en anpassningsbar metod som funkar inom många miljöer, och de erfarenheter vi besitter kan användas inom mer än så. Vi är även öppna för samarbeten med organisationer som vill använda vår kompetens för att skapa innovativa och kanske till och med lite annorlunda projekt. Exempel på tidigare samarbetspartners är Ecorado och Läroriket/Sagoriket där vi bland annat jobbat med att ta fram lajv för festivaler samt ett lajv för skolmiljö utefter FNs Globala målen.

 

 

Integritetspolicy

För LajvVerkstaden är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd. Följ länken nedan för att läsa vår fullständiga Integritetspolicy som förklarar vi hur vi samlar in och använder personuppgifter. Vi beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Våra kontaktuppgifter står i policyn.

Läs vår Integritetspolicy här.

Kontakta oss om ni har några frågor.