LajvVerkstaden


Lajv: en kulturform med fokus på deltagande

LajvVerkstaden är en ekonomisk förening utan vinstdrivande intresse med bas i Västerås, men med projekt som sträcker sig långt utanför landets gränser. Vi arbetar med lajv som pedagogisk metod och kulturform. Detta innebär att vi gör upplevelsebaserade projekt där deltagandet står i fokus. Vi har bland annat lajv anpassade för läroplanens mål i olika ämnen, exempelvis om demokrati och lika rätt. Men vi har även mer lättsamma lajv som fokuserar på att ha roligt tillsammans.

Vi möter tusentals barn och ungdomar varje år och ändå är varje lajvupplevelse unik. Lajv är ett gemensamt berättande där alla har makt att forma och styra berättelsen. Deltagarna får ta kontroll över sin upplevelse vilket leder till unika och immersiva upplevelser för deltagarna. Aktiviteter som innebär att individen själv är aktiv fostrar människor som tar ansvar för sig själva och för andra. Vi vill hjälpa människor öva sin egen fantasi och kreativitet och erbjuder ett utrymme för att våga utmana sig själv och växa.

Värdegrund


Jämlikhet – med grund i inkludering, respekt, och alla människors lika värde.

Mod – Att ta ansvar för sig själv och sin omvärld, att utmana rådande normer och att våga utveckla sig själv och andra. 

Kreativitet – Som skapar engagemang, delaktighet och en tillit till sin egna förmåga.

”Vår övertygelse är att alla behöver delta aktivt för att växa som människor.

Vi kombinerar en lekfull och kreativ metod med en allvarlig ambition att fylla världen med modiga människor som tar ett aktivt ansvar för sig själva och sin omvärld.”

Interaktionskontoret

Kommunikationsstrategier på fantasieggande och lustfyllda sätt

 

Vi är även kopplade till Interaktionskontoret där vi har som expertfält att designa och forma interaktion mellan människor så att den blir maximalt konstruktiv, respektfull och effektiv. Vi ser det som att vi slår två flugor i en smäll: De saker som gör oss mer effektiva som grupper får oss även att som individer må bra, känna oss sedda och växa i självkänsla. Våra utbildningar hjälper dig att göra arbetsplatsen mer effektiv genom att jobba med den mänskliga faktorn i stället för mot den.

 

”The trainers from Interaktionskontoret provided us with a dynamic and interactive role-play based on effective communication. I learned more about my communication style while appreciating the perception of others according to how they communicate. The role-play was fun and challenging. ” – Robin Conley, MTG Academy

Läs mer

Vad kan vi hjälpa dig med?

LajvVerkstaden har jobbat inom många områden, allt ifrån skola och bibliotek till företag och universitet. Vi har även jobbat inom alla åldrar med olika projekt för alla möjliga målgrupper. Utöver de färdiga paket som vi erbjuder inom olika ämnen och områden så tar vi gärna emot förslag och tankar på vad vi kan göra för er. Levande rollspel är en anpassningsbar metod som funkar inom många miljöer, och de erfarenheter vi besitter kan användas inom mer än så. Vi är även öppna för samarbeten med organisationer som vill använda vår kompetens för att skapa innovativa och kanske till och med lite annorlunda projekt. Exempel på tidigare samarbetspartners är Ecorado och Läroriket/Sagoriket där vi bland annat jobbat med att ta fram lajv för festivaler samt ett lajv för skolmiljö utefter FNs Globala målen.

 

 

Integritetspolicy

För LajvVerkstaden är personlig integritet viktigt. Vi eftersträvar en hög nivå av dataskydd. Följ länken nedan för att läsa vår fullständiga Integritetspolicy som förklarar vi hur vi samlar in och använder personuppgifter. Vi beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter. Våra kontaktuppgifter står i policyn.

Läs vår Integritetspolicy här.

Kontakta oss om ni har några frågor.