”Serious Play” sexualundervisning i ryssland

”Serious Play” är ett samarbete med en rysk organisation vid namn Igry Buduschegos där man jobbar med att skapa bättre liv för barnhemsbarn och ungdomar. Samarbetet mellan oss har pågått sedan 2015 och är en växande process som fortsätter att utvecklas och skapa nya möjligheter.

Vi kommer tillsammans med dem att skapa ett lajv och tillhörande workhsops om att förhindra oönskad graviditet bland tonåringar. Detta är ett stort problem bland dessa ungdomar och en utmaning att prata om i ett sätt som fungerar för både vuxna och tonåringar. Vi kommer även att utbilda de som arbetar ideellt för Igry Buduschego i metoden och att jobba med denna känsliga fråga med tonåringar.

Under projektets gång har de från Ryssland varit på besök här i Sverige för att ta del av vår verksamhet och föreläsningar och vi kommer att ta oss till Ryssland. Där kommer vi hålla i tre workshops i Moskva, St Petersburg och Tomsk. En stor del av detta samarbetet är även att utveckla lajv som metod genom att möta andra med andra erfarenheter inom liknande målgrupp.

Är ni mer intresserade av projektet och vill veta mer går det bra att ta kontakt med oss för mer information.