Laddar in

Gratis Sommarlajv 2020

Nu är det dags igen för Sommarens Lajv med oss på LajvVerkstaden. Våra sommarlovsaktiviteter är gratis för samtliga och ibland kan det också bjudas på mat, beroende på vart vi är någonstans. Alla våra sommarlajv är öppna för samtliga, nybörjare som erfaren lajvare, och du ska kunna komma precis som du är. Lajv är levande rollspel där vi tillsammans lever oss in i olika spännande roller och händelser. Vem kommer du att bli?

Med tanke på rådande omständigheter kring Corona så ser vi till att hålla god hygien och tänka på avstånd, mycket av våra lajv hålls även utomhus där vi kan umgås på avstånd. Deltagargränsen kommer även vara mycket lägre än tidigare år. Tvål, vatten och handsprit kommer finnas, tillsammans ser vi till att följa de rekommendationer och riktlinjer som finns.

Vi kommer att vara på många platser i år, så det finns extra stor chans att ni kommer hitta plats och tid som funkar bäst för er. Kom ihåg att komma i god tid så ni är säkra på att ni får plats på våra lajv där det inte är någon anmälan, såsom i Västerås och Uppsala. Där är det först till kvarn som gäller. Dessa är platserna som kommer att ha lajv med oss i sommar:

Uppsala

Ålder: 10 – 15 år
Datum: 15/6 till 25/6
Tider: 10.00 – 14.00, måndag – torsdag
Samling: Sävja kulturcentrum
Lajv: ”Tjuvarnas Skog”
Lunch: Gratis mackor
Anmälan: Max 40 deltagare, först till kvarn

Kontakt: Helena Hagegård, Helena@lajvverkstaden.se, 0703102199

Örebro

Ålder: 7 – 11 år
Datum: 27/6 till 28/6
Tider: 13.00 – 16.00, lördag – söndag
Samling: Wadköping Örebro
Lajv: ”Gammaldags skola”

Kontakt: Erik Strömberg, Erik@Lajvverkstaden.se, 073-6777760

På skolan i Wadköping, år 1907, lever en lärarinna som håller i undervisningen för alla barn. Det är ett hårt jobb som kräver ordning och reda. Men det är inte alltid så ordningsamt som man kan tro och ibland kan hon behöva hjälp av sina kloka elever. Och självklart sin arbetsamma vaktmästare. Följ med på en äventyrlig dag med lärarinnan och vaktmästaren där du får träffa på en massa märkliga karaktärer som luffaren, fattighjonet och prästen. Man vet aldrig riktigt vad som kan hända, det sägs bland annat att man sett en tjuv vandra längs med gatorna. Och prästen har också talat om hur mycket jobb det är för lärarinnan, och det kanske är bäst om skolan läggs ner. Hur kommer du att hjälpa lärarinnan med alla hennes problem?

Var med om en tidsresa där du får uppleva hur man bodde, lekte och gick i skola vid sekelskiftet. Lajvet handlar om den sista skoldagen innan lovet i Wadköping.

Västerås Rönnby

Ålder: 11 – 15 år
Datum: 6/7 till 10/7
Tider: 10.00 – 15.00 måndag – fredag
Samling: Rönnby Fritidsgård
Lajv: ”Asagudarnas Barn”
Lunch: Ta med egen och vattenflaska
Anmälan: Max 30 deltagare, först till kvarn. Får du inte plats är du garanterad plats nästa dag

Kontakt: Sofia Olsson, Sofia@lajvverkstaden.se, 070-7559354

Västerås Språkbuggen

Ålder: 9-12
Datum: Fredagen 3 juli
Tider: 13.00 – 15.00
Samling: Utanför stadsbiblioteket
Lajv: ”Språkbuggen”
Anmälan: Max 20 deltagare, Först till kvarn

”Språkbuggen” är ett pågående onlineprojekt som man kan titta in på vår hemsida så länge för att lära känna karaktärer och berättelse. Man behöver inte ha varit med tidigare i något för att kunna delta under lajvdagen. www.sprakbuggen.com

Nacka

Ålder: 10-15
Datum: 21-23 juli
Tider: 10.00 – 15:30
Samling: Samling Museet Hamn
Brantvägen 3, 133 42 Fisksätra
Saltsjöbanan, station Fisksätra
Lajv: ”Asagudarnas Barn”
Lunch: Ta med egen och vattenflaska
Anmälan: Max 30 deltagare, ingen föranmälan

Kontakt: Qla Zetterberg, Qla@ajvverkstaden.se, 070-7660935