Laddar in

Tidsagenterna – Västmanland i fara

Vi behöver modiga tidsagenter för att rädda Västmanlands framtid från undergång! Vi söker dig som med mod, list och kreativitet vill ta dig an ett sådant ärofyllt uppdrag.

Är du mellan 9 och 12 år och vill vara med och rädda Västmanlands historia? Då är du välkommen att vara med när LajvVerkstaden sätter upp lajvet Tidsagenterna på fyra olika platser i regionen. Helt gratis för dig som deltar.

Lajvet Tidsagenterna

På flera ställen i Västmanland har ett larm gått ut om ett misstänkt hot. Någon verkar ha åkt tillbaka och ändrat i historien och nu riskerar hela Västmanlands framtid att rasa samman. Högkvarteret har skickat ut en grupp av Sveriges bästa tidsagenter för att rädda Västmanland, innan hela regionen försvinner ur historien! Det är nu upp till tidsagenterna att hitta vad som har hänt och ställa allt till rätta, innan det är för sent. Det är ett uppdrag som kommer kräva uppfinningsrikedom, mod och list. 

På med agentbrickorna och fram med tidsmaskinerna, Västmanlands framtid vilar på våra axlar!

Detta är ett lajv, ett levande rollspel, där du som deltagare får ta dig an en roll i en berättelse. Tillsammans med andra improviserar du fram vad som kommer att hända. I detta lajv spelar du en agent som reser i tiden för att rädda Västmanland från att försvinna ur vår historia.

All utrustning och kläder tillhandahåller vi och du kan komma som du är. Inga förkunskaper krävs.

Nedan ser du på vilka platser lajvet genomförs. (uppdateras efterhand)

Hallstahammar 11/9-2021

Gratis aktivitet

När: Lördagen 11 september.

Tid: 13.00 – ca. 17.00

Var: Carmenladan – Skantzen i Hallstahammar.
Karl-Erik Sjögrens Väg, 73440 Hallstahammar

Samling: Utanför ladan

Ålder: 9-12år

Anmälan till: biblioteket@hallstahammar.se. (Begränsat antal platser)

Läs mer här: https://fb.me/e/1AclFNaWC

Tack till

Projekt fokuserar på att genom lajv motverka främlingsfientlighet, rasism och sexism genom att lyfta Västmanlands historia ur ett invandrar- och kvinnoperspektiv för att synliggöra dessa gruppers betydelse för regionens tillväxt. Ett viktigt syfte med en lekfull metod.

Projektet finansieras av, Olof Palmes Stiftelse, Skandia – idéer för livet och Region Västmanland. Tack!