Laddar in

Lajv på Östra 2019 – Tjuvarnas Ö

Under sommaren 2019 återintar LajvVerkstaden Östra holmen i Västerås med ännu en säsong av ungdomslajv. 3 veckor med daglajv, helt gratis och utan förberedelser för ungdomar i åldern 11-15 år.

Årets lajv är ”Tjuvarnas Ö”. Ett värld fyllt med Spioner, förrädare och krigare, vem vågar du lite på? Välkommen till Tjuvarnas Ö!

Lajv på Östra är ett lajv som pågår under tre veckor. Det är en berättelse som fortsätter under perioden och du kan välja att delta i en eller flera dagar. Du behöver inte veta något om lajv eller göra några som helst förberedelser innan utan bara komma till Västerås färjekaj på morgonen så får du veta allt du behöver veta på plats.

Fakta

NÄR: Måndagar till torsdagar under vecka 27-29. Vi åker gemensamt ut med Elbafärjan kl 10.15 och lajvet slutar så att du hinner med färjan som är tillbaka i hamnen kl 16.40. Du kan vara med hur många dagar du vill, allt från en dag till alla 24.

VAR: Lajvet utspelas på Östra Holmen och vi samlas vid färjekajen för att gemensamt åka ut med Elbafärjan. Klicka här för att komma till karta.

FÖR VEM?: För alla i åldern 11 till 15 år. Du måste inte veta något om lajv för att kunna delta, vi berättar och ordnar med allt du behöver på plats.

HUR: Allt du behöver tänka på är att vara i tid till färjan och att ha med dig lunchlåda eller pengar att handla lunch i kiosken. Du får låna dräkt och hjälp att göra din roll på plats. Det är gratis att delta.

ANMÄLAN: Det går inte att föranmäla sig till lajvet utan det är bara att dyka upp på kajen kl. 10 på morgonen. Det finns begränsat antal platser, blir vi fler än antalet så prioriteras först de som är från Västerås (i och med att arrangemanget betalas av Västerås stad) sedan gäller ”först till kvarn”.

Kontakt

Har du fler frågor om arrangemanget? Hör av dig till oss så gör vi vårt bästa för att besvara dem:

Qla Zetterberg

qla@lajvverkstaden.se