Laddar in

Skapa fantastiska upplevelser tillsammans med oss på LajvVerkstaden!

 

Med många nya projekt och uppdrag söker vi nu nya lajvpedagoger till LajvVerkstaden i Västerås. 

Vad innebär det att jobba på LajvVerkstaden?

Att arbeta på LajvVerkstaden innebär att vara en av de mycket få som kan försörja sig på att skapa lajv. Du får chansen att ligga i den absoluta framkanten för utveckling av pedagogiska lajv. Vi skapar flera nya lajv varje år, och får ständigt möjlighet att vässa vår kompetens genom nya spännande designutmaningar. Var med och konstruera lajv för att lära ut fysik till sjundeklassare eller lära designstudenter på högskolenivå att skapa egna blackboxspel. Vi erbjuder ett extremt kreativt yrke, där du har omväxlande arbetsuppgifter och får använda hela kroppen och din fantasi.

 

Hos oss blandas kontorsdagar där rapporter skrivs, lajv skapas och förberedelser sker med kreativa lajvdagar hos en mellanstadieskola, kundkontakt och projektledning. 

 

Engagemanget för jämlikhet och rättvisa är en av våra mest centrala värderingar, vilket både kan ses i våra projekt och också yttrar sig i vår personalpolitik. Vi har en platt organisation och företaget återinvesterar all sin vinst i verksamheten. Vi jobbar med flextid och viss helgtid förekommer samt varierande längd på arbetsdagarna. Vi arbetar med frågor runt jämställdhet och klimat samt med organisationer som barncancerfonden och lajvdesigners från andra länder. 

 

Hos oss får du som pedagog chansen att möta tusentals deltagare på en årlig basis, ge dem utmaningar och hjälpa dem att utvecklas. Du får se allt från glada tolvåringar spelar en ny könsidentitet, söka pengar för internationella samarbeten och planera lovlajv med kommuner. 

 

Nu söker vi nu  person till tjänsten: lajvpedagog på 80-100% hos LajvVerkstaden Västerås. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. 

 

Tjänsten innebär

 • Att processleda grupper ute på skolor och andra arbetsplatser genom att spelleda samt hålla i lektioner, föreläsningar och workshops. Projektledning
 • Administrativa arbetsuppgifter som sälj, projektansökningar, textproduktion, kundkontakt, med mera. 
 • En stor del av jobbet är att vara en ambassadör för lajv som kulturform och att engagera deltagare som är obekanta med lajv
 • Design av nya lajv

 

Vad vi söker

 

För att kunna utföra arbetet måste du:

 • Ha utbildning och/eller erfarenhet inom pedagogisk verksamhet, till exempel som lärare, teater/dramapedagog, församlingspedagog eller fritidsledare
 • Ha erfarenhet av att leda och/eller designa interaktiva aktiviteter 
 • Ha erfarenhet av att projektleda
 • Inneha B-körkort
 • Kunna uttrycka dig väl i tal och skrift
 • Kunna möta kunder från många olika sektorer på ett professionellt sätt
 • Känna dig trygg i att tala inför och leda små och stora grupper

 

Följande kvalifikationer är meriterande:

 • Erfarenhet av att konstruera pedagogiska lajv eller andra typer av pedagogiska spel
 • Erfarenhet av många olika sorters lajv
 • Erfarenhet av att leda dramaövningar och andra lajvrelaterade workshops
 • Erfarenhet av sälj och kundrelation
 • Erfarenhet av att ha arrangerat större evenemang till exempel festivaler, konvent eller liknande
 • Erfarenhet av projektansökningar och skrivande av rapporter
 • Erfarenhet av att jobba med ungdomar med särskilda behov
 • Behärska andra språk än svenska och engelska; till exempel arabiska, ryska eller teckenspråk
 • Kunskaper om webb och grafisk design
 • Praktiska kompetenser som sömnad och annat hantverk, pyro etc

 

Personliga egenskaper:

LajvVerkstaden söker dig som tar initiativ och driver på projekt och som uppskattar en öppen och konstruktiv kommunikation i arbetsgruppen. Du har lett projekt innan och är van att organisera ditt arbete, både individuellt och i samarbete med andra. Vi önskar att du, liksom vi, ser främjandet av jämlikhet och varje enskild deltagares utveckling som två av våra viktigaste uppgifter.

 

Vi söker dig som trivs med att spruta idéer och skapa spelinnehåll. Du behöver vara stresstålig, och trivas i en arbetsmiljö med ett högt tempo och snabba förändringar. Du bör vara van med mycket rörelse och kunna hantera fysiska arbetsuppgifter. Eftersom en viktig del av tjänsten innebär att vara ute i fält med nya deltagare, är det viktigt att du är bekväm med att ta kommandot i en grupp. 

 

Vi söker dig som har god självinsikt och har lätt för att ta ansvar. Du kan ta och ge feedback samt har en nyfikenhet och driv att lära dig nya saker och utvecklas. 

 

Ansökan

För att söka tjänsten maila ditt personliga brev och CV till  qla@lajvverkstaden.se med ämnesraden “Ansökan till lajvpedagogtjänsten”. 

Praktiskt

 

Intervju

Om du blir kallad till intervju kommer du att ombes att utföra ett enklare arbetsprov som inte kräver lång förberedelsetid. Information om hur provet kommer att se ut får du med inbjudan till intervjun. 

 

Tillträde

Våren 2022, enligt överenskommelse. 

 

Anställningsform

80 – 100% tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Arbetsplatsen är Västerås men en mindre andel av hemarbete tillåts efter introduktionstiden. Möjligheten till hemarbete styrs av verksamhetens behov. 

 

Sista ansökningsdatum

Vi hanterar ansökningar löpande. Deadline 9 Januari

 

Kontakt

Om du har frågor om LajvVerkstaden eller anställningen vänligen kontakta:

Qla Zetterberg

Telefon: 070-534 27 64

Mail: qla@lajvverkstaden.se 

 

Om LajvVerkstaden

LajvVerkstaden är en ekonomisk förening. Vi arbetar med lajv som kulturform och pedagogiskt verktyg. Vi har kontor i Västerås och vi arbetar i både Sverige och utomlands.

LajvVerkstaden har sedan 2009 arbetat med tusentals barn och ungdomar där vi tillsammans skapat starka berättelser som är unika för varje grupp och som alla varit medskapare till. 

 

Vi vill vara med och skapa en modigare värld där människa, skola och företag aktivt bidrar till ett jämlikt, mångfaldigt och hållbart samhälle. Vi gör det genom vår metod som effektivt bidrar till att deltagarna växer som människor och utvecklar egen initiativkraft, självtillit och samarbetsförmåga.

 

Läs mer på vår hemsida: www.lajvverkstaden.se